Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] WIRTUALNY BANK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

zna ktoś jakiś program typu bank np. programik w którym wpłacasz i wypłacasz sobie pieniądze tak dla zabawy nie chodzi mi o konto bankowe realne tylko takie dla dzieci nauczyć ich oszczedzac może być w .exe czy cos proszę o pomoc

CLICK

34509146887638541386.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Można byłoby zrobić wpłacanie za pomocą pinu, czyli wpisujesz kwotę i wpisujesz pin i ląduje na tym wirtualnym banku ^^ Przy uruchomionym programie narastały by pewnie jakieś procenty, coś w stylu lokaty :) Tylko po co to dziecku ? :D :D

Opublikowano

tak oto mi chodzi cos podobnego taka jakby gra na pulpit

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

Wy "gimbuski" nic nie rozumiecie, trzeba dzieci nauczyć planować zarobione pieniądze żeby potem w przyszłości gdy będą zarabiały na rodzinę nie wywalały całej wypłaty w jeden dzień czy też w kilka dni, takie coś by nauczyło ich żeby oszczędzać, dobrym motywem było by wynagradzanie jakoś za oszczędzoną kasę, ale wiecie to dużo by opowiadać, pomysł fajny.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Pomysł Genialny. Jak by się to dobrze stworzyło. Można nawet to wprowadzić do programu nauczania dla dzieci np. w 1-3 klasach, potem jak dorosną będą mięli większą wiedzę na ten temat.

Nie znam się na programowaniu, ale myślę, że to nie jest trudne.

Dodałbym coś takiego jeszcze:

Paliwo- Przykładowa cena

Jedzenie- Przykładowa cena

Takie podstawowe rzeczy, a dzieciaki by się dobrze bawiły przy tym i uczyły!

GENIALNE!

Proszę Ściągnijcie Mi te 20% :) Będę Grzecznym Chłopcem

Opublikowano

Pomysł Genialny. Jak by się to dobrze stworzyło. Można nawet to wprowadzić do programu nauczania dla dzieci np. w 1-3 klasach, potem jak dorosną będą mięli większą wiedzę na ten temat.

Nie znam się na programowaniu, ale myślę, że to nie jest trudne.

Dodałbym coś takiego jeszcze:

Paliwo- Przykładowa cena

Jedzenie- Przykładowa cena

Takie podstawowe rzeczy, a dzieciaki by się dobrze bawiły przy tym i uczyły!

GENIALNE!

Masz rację. Tylko to jest pytanie , kto by się przy tym bawił? Jak dzieciaki 1-3 nawet nie ogarniają neta (nie którzy) a co dopiero to :] PS. Nie wiem czy coś takiego istnieje , ale jeżeli uda mi się znaleść , podeśle Ci

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Szczerze to i nawet dla kogoś starszego nie zła gratka :) Jeżeli coś się takiego pojawi z chęcią pobiorę :)

Początkujący Graffik || Motocykl to moja pasja

Opublikowano

Można zrobić w Visual Baisc :-) Ale jestem zielony i nie obczajam jeszcze zapisywania danych typu stan konta, jak się poducze postaram się cos takiego zrobić . Genialny pomysł!

Opublikowano

dziekuje za poparcie mojego tematu mysle ze znajdzie sie jeden odwazny i napisze program :)

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

@up Raczej z Obrazkami, na pewno nie w konsoli ^_^

Dobrze, czy jestem odważny to nie wiem ;) Napiszę Ci Ten program na bardzo prostej zasadzie na PW podsyłam Ci Skype

Pozdrawiam!

Opublikowano

Można zrobić w Visual Baisc :-) Ale jestem zielony i nie obczajam jeszcze zapisywania danych typu stan konta, jak się poducze postaram się cos takiego zrobić . Genialny pomysł!

Niezbyt trudne ;)

Pokombinuje coś i dam znać

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

dobrze jeżeli ktoś ukonczylby zadanie prosiłbym o udostepnienie mi go na pw :)

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

Prosiłbym też o ten program na PW. Jak można oczywiście. Może byśmy coś zrobili i dali propozycję (jak wszystko dopniemy na ostatni guzik) do naszego ukochanego rządu? :3 (konkretnie Ministra Nauki )

Opublikowano

Najlepiej go opublikowac na MPC :) a nie kazdemu na pw wysylac tak to bedziemy mogli doradzac co zmeinic/ co dodac

Opublikowano

Prosiłbym też o ten program na PW. Jak można oczywiście. Może byśmy coś zrobili i dali propozycję (jak wszystko dopniemy na ostatni guzik) do naszego ukochanego rządu? :3 (konkretnie Ministra Nauki )

"Co jaka reforma?, gdzie jest niszczarka?"

nie no bk. może coś by zrobili. ps. kończę gimbaze i jedyne co z niej wyniosłem to to że szkoła uczy najmniej potrzebnego ;d

projekty edukacyjne to "wyrecytuj wierszyk" więc naprawdę... o ja... nie zdałem xD

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

"Co jaka reforma?, gdzie jest niszczarka?"

nie no bk. może coś by zrobili. ps. kończę gimbaze i jedyne co z niej wyniosłem to to że szkoła uczy najmniej potrzebnego ;d

projekty edukacyjne to "wyrecytuj wierszyk" więc naprawdę... o ja... nie zdałem xD

Dlatego chcę coś wprowadzić do naszej polityki. Ja mam 14 lat i wiem więcej niż niejeden polityk z rządu, który tylko kasę bierze. (Połowa z Was jest mądrzejsza od nich). Więc jak zrobimy takie coś, pisemko można wysłać. Warto próbować :)

Opublikowano

Pomysl popieram. Sam rowniez prosilbym o ten program. Sam nie umiem programowac, lecz jezeli ktos to wykona, to na pewno podrzuce pomysl :D

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...